Zvýhodnené balíky
Naturálne vína
Nemecko
- Rizling rýnsky
- Silvánske zelené
- Rulandské modré
- Frankovka modrá
- Ostatné odrody
- Sekty
- Grand Cru
- Magnum / Double Magnum
Španielsko
Slovensko
Somelierske potreby
Obaly na vína
Recepty k vínam - Moselský jablkový koláč
Obľúbený Moselský jablkový koláč nikdy nesklame, osvedčil sa na vínnych degustáciách aj rodinných oslavách. Najlepšie sa vychutná s pohárom sladšieho vína, teda feinherb alebo sladkého rieslingu. Platí však pravidlo, že koláč by nemal by sladší ako víno, ktoré pijete.
K tomuto dezertu odporúčame ten pravý polosuchý riesling alebo niektorý zo sladkých rieslingov z našej ponuky.
Moselský jablkový koláč
Ingrediencie:
- 300g hladkej múky extra špeciál (00)
- Jedna kávová lyžička prášku do pečiva
- 150g masla
- 275g cukru
- Jeden vanilkový struk
- Jedno vajce
- Kilogram jabĺk
- Šťava z jedného citróna
- 750ml rizlingu
- Dve balenia vanilkového pudingu
- ½ kávovej lyžice škorice
- Dve lyžice marhuľovej marmelády na potretie – nemusí byť
2. Jablká umyť, nakrájať na malé rovnomerné kúsky a pokvapkať citrónovou šťavou. Tretinu vína zmiešať so škoricou a pudingom. Zvyšok vína zvariť so zvyšným cukrom, zmiešať s pudingovou zmesou a ešte raz nechať prevrieť. Pudingovú masu nechať vychladnúť.
3. Cesto vyvaľkať približne na hrúbku pol centimetra a vložiť do vymastnej formy s priemerom 26 centimetrov, alebo cesto vyvaľkať na tenšiu hrúbku a pokryť ním plech na pečenie. Cesto popichať vidličkou a navrch rozdeliť jablká, ktoré zalejete pudingovou hmotou.
4. Piecť pri 175°C asi 90 minút. Na záver potrieť zohriatou marhuľovou marmeládou.

Sme overený obchod
Máme 100% spokojných
zákazníkov nielen za
posledných 90 dní. Sme
prémiový obchod s naozaj
vyberanými vínami z Nemecka
a zo Španielska.
Heureka
Referencie a recenzie
našich zákazníkov
Riesling a Mosela?
Kontakty
-
Showroom a sklad:
Rybničná 40, 831 06 Bratislava - mobil: +421 (0)915 758 863
- e-mail: info@vyberanevina.sk
-
Sledujte nás
Prečítajte si
-
Prečítajte si viac v našom
Magazíne/Blogu - Leták (PDF)
- Leták o Rieslingoch (PDF)
- Článok v BREAK (PDF)
- Článok v ŽIVOTe (PDF)
- Článok v InBar (PDF)
-
Ako správne degustovať
víno
Naša filozofia
Naši vinári
Anecoop, ValenciaApel, Mosel
Deutschherren Hof, Mosel
Editio Vinifera, Slovakia
Erben von Beulwitz
Franzen, Mosel
Goméz Gruzado, Rioja
Hans Wirsching, VDP, Franken
Hermann Ludes, Mosel
Hofgut Falkenstein, Saar
Johannes Fischer, Saar
Josef Spreitzer, V.D.P., Rheingau
Karl Erbes, Mosel
Kruger Rumpf, V.D.P., Nahe
Marqués de Riscal, Rioja
Matthias Knebel V.D.P., Mosel
Peter Kriechel, Ahr
Peter Lauer V.D.P, Saar
Rebenhof, Mosel
Saar Mosel Winzersekt, Mosel
Schloss Saarstein V.D.P, Saar
Unsi Wines, Navarra
Viňa Mayor, Ribera Del Duero
Vivanco, Rioja
Somelierske potreby
- Chladiče na víno
- Otvárače (vývrtky)
- Poháre (nerozbitné)
- Uzávery fliaš
- Výlevky (pľuvátka)
- Poháre a karafy
Dôležité informácie
- Ako doručíme Vaše vína?
- Spôsoby platby
- Naše ďalšie služby
- Obchodné a prepravné podmienky
- Právne ustanovenia
- Podmienky ochrany súkromia
-
Súhlas so spracovaním osobných
údajov
Sme zodpovedná firma
Platením poplatkov za dovezený
tovar do obehu prispievame
na recykláciu odpadu na Slovensku.
