Losos a Mandle
Úvod / BLOG / Losos a Mandle

Recept k suchým plným rieslingom

Pečený losos na masle s mandľovou krustou.

***

Pečený losos na masle s mandľovou krustou.


Čas prípravy: 15 minút.

Suroviny (pre dve osoby):
- porcia čerstvého chladeného lososa s kožou (cca 300 g.)
- nasekane olúpané mandle
- soľ
- maslo (50g)
- citrón na pokvapkanie

Postup: 
Lososa umyjeme pod tečúcou vodou, položíme na plech kožou nadol, ideálne na papier na pečenie,
decentne osolíme, zasypeme dvoma hrsťami nasekaným mandlí, položíme maslo a dáme piecť 
do rúry (teplovzdušná s el. ohrevom) na 180 stupňov asi 15 minút.

Po dopečení necháme odpočinúť 5 minút. Zakvapneme citrónom.

Ako prílohu podávame bielu francúzsku bagetu a miešaný šalát.

K tomuto potešeniu na tanieri výborne pasuje napríklad Riesling von den Terrrassen od Matthiasa Knebela ktorého svieže a harmonické kyselinky perfektne ladia s touto kvalitnou rybou alebo možno vyskúšať aj svieži off dry špičkový Riesling Fass 6 zo Saar od Petra Lauera. Losos sa vám bude rozpúšťat na jazyku a určite si doprajete ďaľší dúšok.



Nazdravie a dobrú chuť!

Sme overený obchod
 


 

Máme 100% spokojných
zákazníkov
nielen za
posledných 90 dní. Sme
prémiový obchod s naozaj
vyberanými vínami z Nemecka
a zo Španielska.

Kliknite na recenzie zákazníkov

Referencie a recenzie
našich zákazníkov




 

Naša filozofia


Naši vinári

Anecoop, Valencia
Apel, Mosel
Deutschherren Hof, Mosel
Editio Vinifera, Slovakia
Erben von Beulwitz
Franzen, Mosel
Goméz Gruzado, Rioja
Hans Wirsching, VDP, Franken
Hermann Ludes, Mosel
Hofgut Falkenstein, Saar
Johannes Fischer, Saar
Josef Spreitzer, V.D.P., Rheingau
Karl Erbes, Mosel
Kruger Rumpf, V.D.P., Nahe
Marqués de Riscal, Rioja
Matthias Knebel V.D.P., Mosel
Peter Kriechel, Ahr
Peter Lauer V.D.P, Saar
Rebenhof, Mosel
Saar Mosel Winzersekt, Mosel
Schloss Saarstein V.D.P, Saar
Unsi Wines, Navarra
Viňa Mayor, Ribera Del Duero
Vivanco, Rioja