Losos a Mandle
Úvod / BLOG / Losos a Mandle

Recept k suchým plným rieslingom

Pečený losos na masle s mandľovou krustou.

***

Pečený losos na masle s mandľovou krustou.


Čas prípravy: 15 minút.

Suroviny (pre dve osoby):
- porcia čerstvého chladeného lososa s kožou (cca 300 g.)
- nasekane olúpané mandle
- soľ
- maslo (50g)
- citrón na pokvapkanie

Postup: 
Lososa umyjeme pod tečúcou vodou, položíme na plech kožou nadol, ideálne na papier na pečenie,
decentne osolíme, zasypeme dvoma hrsťami nasekaným mandlí, položíme maslo a dáme piecť 
do rúry (teplovzdušná s el. ohrevom) na 180 stupňov asi 15 minút.

Po dopečení necháme odpočinúť 5 minút. Zakvapneme citrónom.

Ako prílohu podávame bielu francúzsku bagetu a miešaný šalát.

K tomuto potešeniu na tanieri výborne pasuje napríklad Riesling von den Terrrassen od Matthiasa Knebela ktorého svieže a harmonické kyselinky perfektne ladia s touto kvalitnou rybou alebo možno vyskúšať aj svieži off dry špičkový Riesling Fass 6 zo Saar od Petra Lauera. Losos sa vám bude rozpúšťat na jazyku a určite si doprajete ďaľší dúšok.



Nazdravie a dobrú chuť!